Særlige hensyn

Allergi, vegetar, halal og andre hensyn

Hos Fru Hansens Kælder tager vi hensyn til børnene. Det er vores mål, at der skal være mad til alle slags børn, uanset om man er muslim, vegetar, allergiker eller andet. Og heldigvis kan de fleste børn være med i frokostordningen uden de store problemer.

Det gælder også børn med allergi. De fleste dage er der nemlig mange forskellige ting på menuen – på en smørselv-dag er der altid brød, frugt, grønt, et kødpålæg, et vegetabilsk pålæg og et fiskepålæg. Derudover er der også altid en lun ret. Variationen på den enkelte dag betyder, at hvis der er en ting, som barnet ikke kan tåle, vil der altid være andre ting, som barnet godt kan spises. På den måde kan det lade sig gøre, at ”hekse” med menuen og sikre, at flest muligt kan spise med.

I enkelte tilfælde kan der dog være tale om så komplicerede (og livstruende) allergier, at det er bedst at blive fritaget for frokostordningen. Dette kan ske ved hjælp af en lægeerklæring.

I det daglige er det samarbejdet mellem Fru Hansens Kælder, forældrene og madmor, der får det til at lykkes:

  1. Fru Hansens Kælder synliggør, hvor allergenerne findes (i allergene-listen og produktblade), og vi sørger for, at der er så mange produkter i vores webshop, at der kan vælges gode alternativer.
  2. Forældrene sørger for at følge med i menuen og aftale med den køkkenansvarlige, hvilke ting der skal undgås.
  3. Den køkkenansvarlige sørger for at bestille og tilberede alternativer.

Det er vigtigt, at forældrene til de børn, der af enten religøse eller helbredsmæssige årsager, skal have en anden type mad, samarbejder tæt med institutionens madmor. Det er den bedste måde at få tingene til at lykkes.

Vi arbejder løbende på at udvikle og levere produkter med så få allergener som muligt. Vi har først og fremmest fokus på lactose og gluten, som er de allegier, der er flest, der lider af.

Når den køkkenansvarlige bestiller mad på Fru Hansens hjemmeside er der mulighed for at bestille specielle allergi-produkter, ligesom man kan bestille alternativer til det, der er foreslået i menuen. På den måde kan den enkelte institution lave om i menuen eller tilrette den, så den passer til flest mulig.

Både forældre og institution har adgang til en let overskuelig allergene-liste, hvor man hurtigt kan orientere sig om, hvilke allergener der er i hvilke produkter.

Brug vores OVERSIGT OVER ALLEGENER eller print ALLERGENE – OG HALALLISTE(PDF) her.