Skolemad fyldt med børnefavoritter
Vi ved, at vejen til tømte tallerkener og glade maver går gennem den gode smag
Derfor fokuserer vi al vores kærlighed ned i smagen, når vi balancerer det sunde, det sprøde, det søde og det bløde. Hver ingrediens, konsistens og smag er gennemtænkt og testet - alt sammen med respekt for børnenes præferencer og ud fra vores viden om hvor meget ”brændstof” de har brug for.
Skolemad med omtanke
I Fru Hansens Kælder tilbyder vi et bredt udvalg af retter, der er udviklet i tæt samarbejde med dygtige kokke og ernæringseksperter hos bl.a. Aarstiderne. Maden skal kun delvist tilberedes i skolens eget køkken – vi har allerede gjort forarbejdet. Tilberedningen på skolen giver mulighed for elevinddragelse og sørger for at duften af dejlig mad spreder sig på skolen, når spisefrikvarteret nærmer sig. Selvom noget af maden kommer delvist tilberedt, så er den ikke ultraforarbejdet. Vi bruger nemlig kun råvarer og ingredienser, som du også ville bruge derhjemme!
Ugentlig menustruktur

Vores skolemad er

Der skal være mad nok til alle! Maden er beregnet ud kostrådene for måltider i skoler, med hensyntagen til NNRs referenceværdier for børnenes køn, alder, aktivitetsniveau og energiindhold fordelt på måltider.

Vores menu er varieret, spækket med grønt og fuld af børnefavoritter. Menuen er resultatet af et tæt samarbejde mellem kokke, fødevareproducenter og ernæringseksperter.

90% af vores menu er økologisk. Børnene skal trygt kunne spise frokost uden tilsætningsstoffer og rester fra sprøjtemidler.
Gode madvaner for livet
Vi tror på at rene råvarer, gode smage, høj kvalitet og økologi giver børnene den bedste energi til at leve, lege og lære
I Fru Hansens Kælder har vi arbejdet med børnemad i over 20 år, og brænder for at hjælpe børnene til at spise sund mad med glæde. Vi er overbeviste om at et sundt forhold til mad fra begyndelsen, skaber gode madvaner for livet - derfor er det kun naturligt, at følge ungerne op igennem deres skolegang.
Økologi på tallerkenen
Økologi er en fast ingrediens i vores køkken og menuen er altid minimum 90% økologisk. Valget af økologi handler både om miljø og dyrevelfærd, men allervigtigst er det, at børnene trygt skal kunne spise frokost uden tilsætningsstoffer og rester fra sprøjtemidler.
Alle bliver mætte
Menuen bliver altid lagt med udgangspunkt i børnenes smagsløg og vores viden om hvor meget ”brændstof” børnene har brug for.
Mere grønt – mindre kød
Hos Fru Hansens Kælder vil vi gerne begejstre omkring grønne måltider og vise at vejen til velsmag ikke nødvendigvis kræver kød på tallerkenen. Derfor arbejder vi konstant for at skabe nye grønne børnefavoritter. Derudover er altid store mængder frugt og grønt på tallerkenen og der skiftes naturligvis efter sæson.
Hvordan sikre vi at børne gider at spise maden?
Vi lytter til dem. Vi har over 20 års erfaring med at lave mad til børn og et af vores vigtigste greb er at evaluere. Vi evaluerer primært ved at spørge børnene hvad de synes om maden. Og så benytter vi os af viden og forskning om hvordan børns smagsløg udvikler sig. Det betyder at vi fokuserer meget på gentagelse og genkendelse mens vi samtidig udfordrer og overrasker på smage, farver og teksturer.
Og så bruger vi begrebet tryghedsmad, så vi altid sikrer os, at der er noget på tallerkenen, som børnene med sikkerhed kan lide – det betyder nemlig at selvom andre elementer på tallerkenen kan være nye, er de knap så skræmmende.
Særlige hensyn
Vi sørger for et trygt måltid, så alle kan spise med. Det er vores mål, at så mange børn, som muligt skal kunne tage del i det fælles frokostmåltid – også hvis man ikke spiser kød, lider af allergi eller har særlige kosthensyn. Fru Hansens Kælder tilbyder alternativer, som ligger tæt op ad det de andre børn spiser. Særlige hensyn koordineres mellem forældre og den køkkenansvarlige på skolen.