Hvad kræver det at få skolemad?
Vi ved, at der er mange spørgsmål lige nu – det er kun naturligt. Målet med skolemad er god mad på tallerkenen og energi i motoren – det praktiske skal vi nok finde ud af. Vi tager jer i hånden hele vejen og bruger al den viden vi har samlet sammen de sidste 20 år, så I trygt kan læne jer ind i processen.
Køkkenetablering
Vores koncept kræver delvis tilberedning lokalt på skolerne, og vi har taget højde for at maden skal kunne tilberedes i modtagerkøkkener med ovn, komfur, køl, frys og opvaskemaskine. Det betyder, at inden maden bliver leveret på skolen, har dygtige kokke lavet det som er mest besværligt. På skolen skal der fx varmes Boller i karry i ovnen, mens der skal laves salat og koges ris til.
Hvis I ikke allerede har et køkken, skal der derfor etableres et. Hvis I allerede har et, kan det være nødvendigt med visse tilpasninger.
De fysiske rammer varierer fra skole til skole og vi er vant til at navigere i forskellige logistiske rammer - derfor hjælper vi med glæde med at finde gode løsninger sammen med jer.
Har I ikke mulighed for at etablere et køkken?
Hvis I af den ene eller den anden årsag ikke har mulighed for at etablere køkken, kan et mobilt køkken være en god løsning. Vi ser ind i flere muligheder for langtidsleje af mobile køkkener og arbejder på samarbejder med udlejere, som vi kan sætte jer i kontakt med. Så tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis I ser en udfordring ift. køkkenetablering.
Fra tomt rum til fungerende skolekøkken
Når man skal have en frokostordning, kræver det selvfølgelig et køkken, der fungerer
Det koster noget at etablere – og hvad det koster, afhænger af, hvor mange elever der skal laves mad til, og hvordan rummet, hvor køkkenet skal ligge, ser ud i forvejen.
Prisoverslaget nedenfor dækker det, man kan kalde "indmaden" i køkkenet. Det vil sige alt det, der fylder rummet og gør det til et brugbart køkken: hårde hvidevarer som ovn, opvaskemaskine og køleskabe – men også alt det andet nødvendige udstyr som gryder, skærebrætter, knive, kasseroller osv. Selve rummet – altså gulve, vægge, el, vand og eventuelle ombygninger – er derfor ikke med i overslaget. Prisen er desuden ex moms og er et vejledende estimat og ikke en endelig pris.

Køkkener ser meget forskellige ud fra skole til skole, og derfor kan vi først give et mere præcist bud, når vi sammen ser på jeres konkrete forhold. Det bedste er at tage en snak med os og eventuelt få os ud og kigge på det sammen med jer. Så kan vi i fællesskab – sammen med leverandørerne – regne ud, hvad det vil koste at skabe det skolekøkken jeres I har brug for!
Køkkentimer
Selvom vi har forenklet mange processer, kræves der stadig tid i køkkenet til tilberedning, servering og rengøring.
Det klarer skolens køkkenansvarlige, hvis rolle du kan læse mere om her.

Ansvarsfordeling
Hvad gør vi?
Vi tilbyder gratis køkkenrådgivning, hvor vi sammen gennemgår ovne, fryser- og kølekapacitet, opvask, samt udstyr til tilberedning og anretning. Efter rådgivningen modtager I en køkkenrapport, som kan bruges som grundlag for indkøb eller ombygning.
Vi hjælper med præcise beregninger, baseret på skolens konkrete elevtal, så I ved præcis hvor mange køkkentimer der er behov for. Vi står også for oplæring af personalet efter ansættelse og vil være i løbende dialog med de køkkenansvarlige.
Hvad gør I?
Skolen har ansvaret for ansættelsen af personale. Det er ikke nødvendigt, at de ansatte har en køkkenfaglig baggrund. Man kommer rigtig langt med organisatorisk overblik, lyst til at være sammen med børn og godt humør.
På baggrund af vores anbefalinger, står I selv for etableringen af køkkenet samt indkøb af udstyr.
Hvad gør vi sammen?
Vi sørger for at ungerne er propfyldt med god energi.

Vi ved godt, at det måske var lidt meget - og at der sikkert stadig er en masse spørgsmål.
Det kan vi godt forstå, så tøv endelig ikke med at kontakte os!