Vores skolemadskoncept
Det vi kan, er at få ungerne til at spise grønt - og elske det! Med afsæt i de sidste 20 års erfaringer, udvikler vi et skolemadskoncept der hviler på klare værdier:
Sund og naturlig kost til børn
Vi udvikler ud fra et udgangspunkt om, at alle skolebørn i Danmark skal have adgang til sund og naturlig mad
Mad der vækker sanserne
Det er afgørende at maden er lavet af mennesker med forstand på smag, sensorik, ernæring og børnemunde. Derfor håndplukker vi nogle af landets dygtigste madlavere og udvikler retter sammen med dem – vi bruger bl.a. Aarstiderne, Hanegal og Wooden Spoon
Økologi og bæredygtighed
Menuerne skal altid indeholde minimum 90% økologiske råvarer for at beskytte miljøet og sikre bedre mad uden unødige tilsætningsstoffer
Børnevenlige måltidskoncepter
Maden er selvfølgelig det vigtigste. Vi udvikler måltidskasser og lækre retter som er tilpasset børns smagsløg og ernæringsbehov
Madmod og madviden
Konceptet skal bidrage til at give børn viden og mod til at spise grøntsager og bælgfrugter, med fokus på praktiske løsninger - som bare virker
Madglæde og kulinarisk kvalitet
Der bliver ingen kompromiser med smag og kvalitet – maden skal være sund, men også velsmagende og elsket af børnene
Skolerådgivning og partnerskab
Vi holder jer i hånden - fra ønsket om skolemad til allerførste servering og fremadrettet. Vi tilbyder rådgivning om b.la. køkkenindretning og pædagogisk arbejde med måltider
Lokale råvarer
Vi vil fokusere på at bruge lokalt producerede råvarer
Bæredygtige madvaner for livet
Missionen er at skabe sunde og bæredygtige vaner, der følger børnene gennem hele livet
Handling frem for snak
Vi har over 20 års praktisk erfaring med børnemad, hvor handling og resultater er i fokus. Vi vil handle!
Elevinddragelse og læring
Der skal være plads til elevinddragelse i madprojekter, fordi vi tror på, at børnene bliver klogere og mere engagerede i deres egen kost ved at tage del i maden. Omfanget af inddragelse, må være op til de enkelte skoler
- og som vi har øvet os på i 20 år:
Køkkenrådgivning
Gennemtænkte ernæringsrigtige menuplaner
Opstartskurser til personale
Rådgivning i ansættelse af personale
Håntering af kosthensyn og allergier
Nøjagtige ernæringsudregninger
Lækre opskrifter, som er nemme at følge
Enkelte bestillingssystemer
Kompetent rådgivning gennem hele processen - fra idé til udførelse
Økologi
Viderformidling af politiske lovforslag
Konceptudvikling indenfor politiske rammer og interessenter
Leverandørsamarbejder
Imødekommende og hjælpsom kundeservice – vi er altid klar til at hjælpe
Vi er medlem af:
Økologisk landsforening
”Skolemad til alle"
Fødevarepolitisk netværk
Bælgfrugtpartnerskabet
Fødevarepartnerskabet
Netværk for foodservice (fokus på bæredygtighed)