Vores skolemadskoncept

Det vi kan, er at få ungerne til at spise grønt - og elske det! Med afsæt i de sidste 20 års erfaringer, udvikler vi et skolemadskoncept der hviler på klare værdier:

Sund og naturlig kost til børn

Vi udvikler ud fra et udgangspunkt om, at alle skolebørn i Danmark skal have adgang til sund og naturlig mad

Mad der vækker sanserne

Det er afgørende at maden er lavet af mennesker med forstand på smag, sensorik, ernæring og børnemunde. Derfor håndplukker vi nogle af landets dygtigste madlavere og udvikler retter sammen med dem – vi bruger bl.a. Aarstiderne, Hanegal og Wooden Spoon

Økologi og bæredygtighed

Menuerne skal altid indeholde minimum 90% økologiske råvarer for at beskytte miljøet og sikre bedre mad uden unødige tilsætningsstoffer

Børnevenlige måltidskoncepter

Maden er selvfølgelig det vigtigste. Vi udvikler måltidskasser og lækre retter som er tilpasset børns smagsløg og ernæringsbehov

Madmod og madviden

Konceptet skal bidrage til at give børn viden og mod til at spise grøntsager og bælgfrugter, med fokus på praktiske løsninger - som bare virker

Madglæde og kulinarisk kvalitet

Der bliver ingen kompromiser med smag og kvalitet – maden skal være sund, men også velsmagende og elsket af børnene

Skolerådgivning og partnerskab

Vi holder jer i hånden - fra ønsket om skolemad til allerførste servering og fremadrettet. Vi tilbyder rådgivning om b.la. køkkenindretning og pædagogisk arbejde med måltider

Lokale råvarer

Vi vil fokusere på at bruge lokalt producerede råvarer

Bæredygtige madvaner for livet

Missionen er at skabe sunde og bæredygtige vaner, der følger børnene gennem hele livet

Handling frem for snak

Vi har over 20 års praktisk erfaring med børnemad, hvor handling og resultater er i fokus. Vi vil handle!

Elevinddragelse og læring

Der skal være plads til elevinddragelse i madprojekter, fordi vi tror på, at børnene bliver klogere og mere engagerede i deres egen kost ved at tage del i maden. Omfanget af inddragelse, må være op til de enkelte skoler

- og som vi har øvet os på i 20 år:

Køkkenrådgivning
Gennemtænkte ernæringsrigtige menuplaner
Opstartskurser til personale
Rådgivning i ansættelse af personale
Håntering af kosthensyn og allergier 
Nøjagtige ernæringsudregninger
Lækre opskrifter, som er nemme at følge
Enkelte bestillingssystemer
Kompetent rådgivning gennem hele processen - fra idé til udførelse
Økologi
Viderformidling af politiske lovforslag
Konceptudvikling indenfor politiske rammer og interessenter
Leverandørsamarbejder
Imødekommende og hjælpsom kundeservice – vi er altid klar til at hjælpe

Vi er medlem af: 
Økologisk landsforening

”Skolemad til alle"

Fødevarepolitisk netværk
Bælgfrugtpartnerskabet
Fødevarepartnerskabet
Netværk for foodservice (fokus på bæredygtighed)