Skolemad - en investering i fremtiden
Nu tager vi næste skridt og bringer vores erfaring med over i skolen, med et skolemadskoncept der tager højde for både børnene og hverdagen omkring dem
Vores måltidskasser er skræddersyet til børns behov og smagsløg og gør det nemt for skoler at servere sund mad, uden at det kræver et produktionskøkken.
Med 20 års erfaring i børnemad og bæredygtige måltidsordninger har vi fundet en vej, der virker. Vi sørger for, at børnene får sund mad hver dag, tilpasset de faktiske rammer på skolerne - uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Vi leverer måltidskasser fyldt med sunde økologiske råvarer og produkter. Med kasserne følger enkle opskrifter og menuplaner, der lever op til anbefalingerne for sund mad til børn. Noget af maden kommer delvist tilberedt, mens andet skal klargøres af en køkkenansvarlig lokalt på skolen. Resultatet bliver sund mad på børnenes tallerkener, som giver masser energi til leg og læring - og en dejlig duft af mad på skolens gange.
Vi ved hvad vi snakker om
Som Danmarks største leverandør af sund børnemad, har vi over 20 års praktisk erfaring og ved hvad der virker i en travl hverdag med små (og sultne) mennesker.
Det virker
Med måltidskasserne fra Fru Hansens Kælder kan skoler servere hjemmelavet, sund og økologisk mad, der lever op til anbefalingerne - og som børnene elsker. Maden tilberedes af skolens køkkenansvarlige.

Tryghed i overgangen fra børnehave til skole

Vores skolemad passer særligt godt til indskolingen, hvor genkendelighed skaber tryghed i en ny hverdag. Overgangen fra børnehave til skole er stor – nye omgivelser, nye venner og en hverdag med flere indtryk. Hver dag laver vi mad til over 16.000 vuggestue- og børnehavebørn fordelt i hele landet. Så mange af dem vil til skolestart, allerede kende smagen af Fru Hansens Kælders favoritter. Det gør overgangen lidt lettere og styrker både madmod, madglæde og gode spisevaner.
Hvad med mellemtrin og udskoling?
Selvom vores koncept er designet til indskolingen er ambitionen klar: Alle børn skal have mulighed for skolemad. Har jeres skole et ønske om en løsning til de ældre klassetrin, vil vi meget gerne tage en dialog og finde en vej sammen - det er ikke det, der skal skille os ad ;-)
Skal I være med?
Det kan godt betale sig!
Gennem forsøgsordningen får I som skole et tilskud på 53 kroner pr. måltid pr. barn. I vores koncept går cirka halvdelen af tilskudet til at lave den lækre mad, mens resten dækker poster som løn og etablering af køkken – og ofte er der stadig penge tilbage, når det er betalt.
Hvordan overskuddet bruges, er helt op til jer. Det kan være ekstra pædagogisk støtte, inddragelse af eleverne i måltidet, bedre rammer omkring spisningen eller noget helt andet, der passer til jeres hverdag.
Størrelsen på overskuddet afhænger af de lokale forhold – som antallet af elever, eksisterende faciliteter og hvordan I vælger at organisere det.
Derfor kan vi først komme med et præcist bud, når vi sammen sætter os ned og kigger på jeres skole. Vi hjælper jer selvfølgelig, så I får konkrete tal på bordet og fuldt overblik over økonomien.
Så… hvad siger I? Skal vi løse skolemads(op)gaven sammen? Vi er klar!

Sund, økologisk og lækker skolemad
Vi laver mad, der får topanmeldelser hos børnene. Hver en mundfuld er udviklet i tæt samarbejde mellem Fru Hansens Kælder og et hold af landets førende økologiske fødevareproducenter – et samarbejde som bare virker! Vi blander velkendte favoritter og overraskende retter og hver mundfuld er udviklet med udgangspunkt i børnenes ernæringsbehov.
Sundhed er en selvfølge - men det er mindst lige så vigtigt, at maden smager godt - for maden bliver først sund, når den ligger i maven.


Det er vores mål, at så mange børn, som muligt skal kunne tage del i det fælles frokostmåltid – også hvis man ikke spiser kød, lider af allergi eller har særlige kosthensyn. Vi tilbyder altid alternativer, der minder om det, de andre børn får, så måltidet stadig føles som en fælles oplevelse.

Vores ernæringseksperter har mange års erfaring med at sammensætte måltider, der både er sunde, lækre - og som samtidig tager hensyn til klimaet.

Når vi planlægger vores menuer, tager vi altid udgangspunkt i sæsonens råvarer og skaber velsmagende plantebaserede retter, der både gavner børnene og klimaet. Af samme grund serverer vi heller ikke oksekød og vi følger “De syv kostråd – Godt for sundhed og klima”.
