Det skal smage godt
Vi ved, at vejen til tømte tallerkener og fulde maver går gennem den gode smag
Derfor fokuserer vi al vores kærlighed ned i smagen, når vi balancerer det sunde, det sprøde, det søde og det bløde - for maden er først sund, når den ligger i maven.
Bliv klogere på maden
Hver dag er vi med til at servere lækker frokost for over 15.000 børn i hele landet!
Vores frokost er
Vores menu er varieret, spækket med grønt og fuld af børnefavoritter. Menuen er resultatet af et tæt samarbejde mellem kokke, fødevareproducenter og ernæringseksperter.
Der skal være mad nok til alle! For at være på den sikre side supplerer vi de anbefalede mængder med ekstra frugt og grønt, så der altid er mad nok.
90% af vores menu er økologisk. Børnene skal trygt kunne spise frokost uden tilsætningsstoffer og rester fra sprøjtemidler.
Gode madvaner for livet
Vi tror på at rene råvarer, gode smage, høj kvalitet og økologi giver børnene den bedste energi til at leve, lege og lære
I Fru Hansens Kælder har vi arbejdet med børnemad i over 15 år, og brænder for at hjælpe børnene til at spise sund mad med glæde. Vi er overbeviste om at et sundt forhold til mad fra begyndelsen, skaber gode madvaner for livet.
Store smagsoplevelser til små maver
Der er altid noget spændende på menuen - en god blanding af gamle klassikere og nye smage. Vi er bevidste om at nye smage og konsistenser, skal introduceres med små forsigtige skridt – små skridt som, på sigt, kan få børnene til at sætte det lange ben foran og gøre dem til nysgerrige smagere og modige spisere.
Økologi på tallerkenen
Økologi er en fast ingrediens i vores køkken og menuen er altid minimum 90% økologisk. Valget af økologi handler både om miljø og dyrevelfærd, men allervigtigst er det, at børnene trygt skal kunne spise frokost uden tilsætningsstoffer og rester fra sprøjtemidler.
Vores menu
Menuerne veksler mellem varme retter og smør-selv mad med lunt tilbehør. Det giver stor fleksibilitet, og man har mulighed for at lave tur-madpakker, hvis en gruppe skal på udflugt
Noget mad kommer færdigt og varmes i ovnen, andet skal laves fra bunden. Opskrifterne er udviklet af kokke og ernæringseksperter. De er nemme at følge og resultatet bliver sund mad på børnenes tallerkener, som giver masser af energi til leg og ballade.
Alle bliver mætte
Menuen bliver altid lagt med udgangspunkt i børnenes smagsløg og vores viden om hvor meget ”brændstof” børnene har brug for. Mængden af mad pr. barn er beregnet ud fra et 5-årigt børnehavebarn, derudover supplerer vi med ekstra frugt og grønt.
Mere grønt – mindre kød
Hos Fru Hansens Kælder vil vi gerne begejstre de mindste omkring grønne måltider og vise at vejen til velsmag ikke nødvendigvis kræver kød på tallerkenen. Derfor arbejder vi konstant for at skabe nye grønne børnefavoritter. Derudover er altid store mængder frugt og grønt på tallerkenen og der skiftes naturligvis efter sæson.
Særlige hensyn
Vi sørger for et trygt måltid, så alle kan spise med
Det er vores mål, at så mange børn, som muligt skal kunne tage del i det fælles frokostmåltid – også hvis man ikke spiser kød, lider af allergi eller har særlige kosthensyn. Fru Hansens Kælder tilbyder alternativer, som ligger tæt op ad det de andre børn spiser. Særlige hensyn koordineres mellem forældre og den køkkenansvarlige i institutionen.
VORES SAMARBEJDSPARTNERE
Vores måltidskasser er sammensat af produkter fra en lang række økologiske fødevareproducenter med kvaliteten i højsædet
Vores varme retter produceres af Hanegal, Aarstiderne og Wooden Spoon, der er blandt de absolut bedste økologiske fødevareproducenter i Danmark. Retterne bliver udviklet i tæt samarbejde med Fru Hansens Kælder, så vi sikrer os at maden er korrekt ernæringsberegnet og børnevenlig.